Home Instaswap Serious Secret Swap!!

Serious Secret Swap!!

Ik moet me inhouden om niet te gaan dansen want met dit gedeelte van de Instaswap ben ik ook weer zó blij! We hebben er even op moeten broeden hoe we het zo goed mogelijk vorm konden geven en hoe we hiermee voor zo min mogelijk extra werk voor de vrijwilligers zorgen. Het is ons gelukt! En tikkie toch wel trots mag ik de Serious Secretswap aan jullie aanbieden!

Serious Request

3FM heeft elk jaar de Serious Request met de bedoeling zoveel mogelijk geld op te halen voor een goed doel in het buitenland. Voorop gesteld dat al die doelen zeker het steunen waard zijn  (ik vraag altijd een plaatje aan ) ben ík ervan overtuigd dat we hier in Nederland ook nog best wat mensen kunnen helpen. Vandaar dat onze Serious Secretswap bedoeld is voor mensen die aangesloten zijn bij de Voedselbank. Het “Secret” gedeelte zit ‘m in het feit dat jij (want ik neem aan dat je weer meedoet) niet weet voor wie je een pakketje maakt. “Secret” zit ‘m ook in het feit dat er géén foto’s achteraf op Instagram zullen verschijnen van de mensen die het ontvangen. Dit heeft natuurlijk álles te maken met de privacy van de gezinnen. We mogen wel foto’s maken van de locatie en de tafel dus daar gaan we gehoor aan geven. De pakketjes zullen door ons tijdens de uitgiftedag op 30 december a.s. uitgereikt worden aan de mensen die bij de voedselbank komen voor hun pakket. Aan ons de uitdaging om 110 pakketjes te maken. Dat zijn er 40 voor een gezin met kinderen en 70 voor alleenstaanden of koppels. (je krijgt van mij tzt door voor welke groep je gaat maken/verzorgen zodat er op het pakketje voor gezinnen een K komt te staan, K van kinderen…herkenbaar dus )

Hoe ziet zo’n pakketje eruit? Gewoon, gezellig!  Geen voedsel, dat krijgen ze al (note: chocola is géén voedsel ;)) . Omdat we graag zien dat alle pakketjes even groot zijn lijkt het ons het beste als er ca. 5 dingen in zitten. Denk bijvoorbeeld aan leuke kaarsjes, chocola etc. Des Instaswaps zeg maar 😉 . Bedenk je in welke situatie deze mensen zitten, geld voor leuke dingen is er niet! Alles wat kan zorgen voor een gezellige avond/tijd zal van harte welkom zijn. We weten vooraf niet hoeveel kinderen er in het gezin aanwezig zijn en of het jongens of meiden zijn. Ik weet zeker dat jullie creatief genoeg zijn een toppakketje samen te stellen!

ssswap

*WEET: we kunnen dit initiatief alleen laten slagen als we in elk geval 110 pakketjes kunnen regelen. We willen namelijk dat alle “gezinnen” van de betreffende locatie iets krijgen en niet maar een enkeling. Alles of niets!
*WAAROM 110: Het betreft de locatie Roermond, ja…in mijn regio maar dat is gewoon omdat we daar ons netwerk in konden zetten 😉 )
*WEET OOK: misschien onnodig nog eens uit te leggen maar ik doe het toch, we noemen het een Serious Secret SWAP maar je krijgt dus niks terug, er wordt niet geruild “slechts”gegeven.

Vorige edities hadden we ook telkens een Secretswap voor iemand die het zwaar had en wel een opsteker kon gebruiken. Deze keer gaat de Secretswap dus naar meerdere mensen en ik moet me sterk vergissen dat we die 110 mooie gebaren niet bijelkaar zouden krijgen!

Inschrijven voor de Serious Secretswap kan via het contactformulier en dat kan tot en met uiterlijk 11 december! Het is kort dag dus korte lijnen en even doorpakken. Waar je je pakketje naartoe stuurt? We hebben drie inzamelpunten, het adres van een van die punten krijg je ook per mail. Wij zullen alles verzamelen en alles tegelijk op 30 december gaan brengen én dus zelf uitreiken! Als je meedoet moet je pakket dus liefst vóór de kerst nog bij ons binnen zijn!

Ik hoop hoop HOOP (en reken stiekem een beetje ;)) op heel veel aanmeldingen want man…..wat kunnen we hier een verschilletje maken zeg!

ssswap1

NOTE:

Je kunt evt. met een paar man de zendingen opsparen en in één doos versturen naar een van de inzamelpunten. De datum zullen we met je communiceren via mail! Wij zullen ervoor zorgen dat alles in één keer bij het distributiepunt afgeleverd wordt zodat de vrijwilligers aldaar er geen omkijken en extra werk aan hebben! Het is daarom wel belangrijk dat je je ook aan die datum houdt want anders gaan we tekort komen en kan het niet doorgaan!

We zijn nog bezig om te kijken of we bij elk pakje een kaart kunnen bijsluiten dat als de ontvangers een woord van dank zouden wíllen sturen ze dat ook zonder al teveel kosten kunnen doen!

Je ziet, er is goed over nagedacht! Het enige dat jullie nog moeten doen met z’n 110en is je hart laten spreken en snel dat contactformulier invullen en versturen…ik zit aan de andere kant om elke aanmelding te omarmen, glimmend van trots!

One thought on “Serious Secret Swap!!

  1. Pingback: 9 april – nog 9 dagen tot aan verzending en op de valreep… > Instaswap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *