Home Secret Swap

Secret Swap

We vonden het tijd worden….we hebben al een aantal edities een hele bijzondere Secret Swap georganiseerd en er eigenlijk niks over vastgelegd….da’s toch zonde?? Dat vonden wij dus ook en vandaar dat je je nu bevindt op de speciale pagina voor de Secret Swap. We beginnen gewoon met de meest recente, van de voorgaande keren hebben we helaas geen beeldmateriaal meer, en zullen elke editie deze pagina updaten.

Wat is een Secret Swap?

Eigenlijk is het niet eens een ‘swap’, het is namelijk soort van éénrichtingsverkeer. Je geeft, maar krijgt er geen tastbaar iets voor terug. Bij nader inzien…ís het wel éénrichtingsverkeer? Je krijgt achteraf namelijk wél de bevestiging dat je iemand héél blij hebt gemaakt, dat je iemand een bijzonder gevoel hebt bezorgd, dat je deel uitmaakte van een moment in iemands leven dat zij/hij zich heel speciaal voelde. Dát gevoel voor jou als gever is eigenlijk onbetaalbaar.

We komen ze weleens tegen, of worden erop gewezen, van die verhalen waarvan je meteen weet ‘daar willen we iets mee’. Een Secret Swap is altijd bedoeld voor iemand die in een hele zware periode zit….om welke reden dan ook….en die absoluut een opsteker kan gebruiken. We lossen daarmee het probleem níet op, dat is ook onze intentie niet, maar we kunnen de persoon wél voor even uit hun situatie halen doordat ze zich kunnen focussen op al het leuks en moois dat er bij hen binnenkomt. Een opsteker door een groep vreemden…….de ervaring leert ons dat de ontvangers er stuk voor stuk heel dankbaar voor waren. Onze missie is geslaagd als de ontvanger zich speciaal voelde, er energie van kreeg, zich verwarmd voelde…..al was dat maar voor een uurtje!

De oproep plaatsen we altijd op Instagram. We leggen niks uit, we vragen alleen aan onze volgers of ze mee willen doen aan onze Secret Swap. Meer informatie krijgen de mensen via mail. Niémand is ooit na die tweede mail afgehaakt en inmiddels zijn er mensen die gewoon meedoen zonder informatie. De ontvanger weet van niks! We plannen een moment dat alles , als het even kan, tegelijk aankomt.  Ik denk dat je gewoon even het verhaal van de meest recente Secret Swap moet meelezen, dan krijg je een idee wat en hoe we het bedoelen. Als we dan een volgende keer een oproep plaatsen weet je een beetje wat de insteek is.

Secret Swap voorjaar 2017

Het verhaal vonden we op het Instagramaccount van @lisettelubbersphotography. Zij had net een newbornshoot gedaan met een jong gezin met een hartverscheurend verhaal. Dit is wat zij schreef:

‘Ik had dit mooie stel voor mijn lens maar hun prille, nieuwe geluk, de geboorte van dochtertje Noëll, is overschaduwd door angst en verdriet….. In de 27e week van Tessa’s zwangerschap is er een zeldzame vorm van baarmoederhalskanker vastgesteld die ook nog eens agressief bleek te zijn. In week 28 is ze direct begonnen met chemokuren, er waren gelukkig geen uitzaaïngen. Dochtertje Noëll moest wel vanwege die tumor in Tessa’s onderbuik gehaald worden met een verticale keizersnede. Binnen een week hierna kwamen ze langs voor de newbornshoot omdat ze dan ‘alleen nog maar’ last zou hebben van de keizersnede. De week erna zou ze namelijk beginnen met haar dagelijkse bestralingen en chemokuren (vanwege de complexiteit in Emmen en Groningen). Onvoorstelbaar hoe dit moet voelen….maar bijzonder om te zien hoe sterk zij samen zijn….’

tessa

Na het lezen van dit verhaal gingen de radertje rollen en binnen no time hadden we ruim 40 ‘swappers’ bijeen die allemaal iets wilden maken voor de Secret Swap. Het contact met de fotograaf was gelegd en met haar hebben we besloten dat we de privacy van het gezien niet zouden gaan verstoren door een vreemd persoon de dozen te laten afleveren. Dozen ja…..al die mooie swaps vulden uiteindelijk maar liefst 4 verhuisdozen! Lisette wilde onze ambassadrice zijn en maakte ook het filmpje.

Wij zijn heel trots op het resultaat maar vooral heel blij met en geraakt door de reactie van Tessa. Respect voor het feit dat ze ons zo dichtbij liet komen. Blij met het mooie filmpje dat Lisette heeft gemaakt. Dat filmpje kun je bekijken op ons YouTube kanaal. Daarop zullen we in de toekomst meer mooie moment voor jullie plaatsen.

We wensen Tessa en Sander nogmaals alle sterkte en kracht om deze strijd zo snel mogelijk als winnaars achter zich te kunnen laten zodat ze samen met dochtertje Noëll écht op een roze wolk kunnen gaan zitten! Lisette, bedankt voor al je moeite en wie weet tot een volgende samenwerking!