Home Instaswap Waarom Project W?

Waarom Project W?

Waarom niet? 😊

Je weet inmiddels dat we elke keer op zoek gaan een goed doel, maar dan wel een waar we zelf een (klein) verschil kunnen gaan maken. Een bedrag overmaken is niet ‘des Instaswaps’, wij willen iets dóen! Voor Project W zijn er voor jullie ook weer genoeg mogelijkheden om een handje te helpen. Daarover kun je alles nalezen op de pagina over Project W.

because not matter how tough the world becomes,
we must never run out of kindness

 

Waarom we kozen voor Project W?

Nou….een klein stukje ‘gaat niet bestaat niet’ in mijn persoon én de overtuiging dat een kind de kans moet krijgen kind te zijn….waar dan ook ter wereld. Ongeacht wie je ouders zijn en waar je ook bent….om welke reden dan ook.

poster_project_wereldkinderen_1-page0

Ik sprak met mijn broer over de kinderen in zijn klas, hij geeft les aan kinderen van de asielzoekerscentra in de omgeving van G. Die verhalen, en met name de verhalen over wat de kinderen ná schooltijd doen (weinig tot niks) zetten het plan eigenlijk in gang. Hij gaf aan dat het COA een flinke horde was om te nemen want de regels staan vaak in de weg. Heel toevallig (bestaat dat?) besprak ik mijn plan onder het genot van een kop koffie met iemand die ik eigenlijk voor iets heel anders ontmoette. Zij kende weer iemand die werkzaam is bij het COA en zij wist zeker dat híj de persoon was die ik moest spreken. Niet tegen dovemans oren gezegd, en een lang verhaal kort houdend, ik belde de man….mailde ‘m het idee en hij ging binnen zijn netwerk van collega’s in den lande voor ons aan de slag. Hoe verrast was ik dat er een toffe lijst met collega’s kwam die allemaal heel enthousiast waren?? Heul enthousiast! 😃

We zouden ze allemaal willen kiezen maar jij en ik weten dat we (nog) een relatief kleine stichting zijn en dat we dáár het budget (nog) niet voor hebben. We kozen er vier en op dat punt staan we nu…..vier locaties in Nederland wachten nu op vier groepen vrijwilligers van ons om mee aan de slag te gaan. Datum en plan de campagne is nog geheel in overleg maar dat het beslist weer een prachtig event wordt staat vast! Het begin is gemaakt, de details bepalen we allemaal samen!

Wie mogen we verwelkomen als coördinator/vrijwilliger?

NOTE: nog even een huishoudelijke mededeling!

Deze week is de laatste week om je in te schrijven voor de Instaswap 2017 Springedition en de Kidsswap 2017 Springedition. Deze week zal ik ook het bloggen weer oppakken en je voorstellen aan iedereen die we als ‘vriend van de Stichting’ mogen verwelkomen!

 

Liefs,

Instaswap-vinger-50pixels

Lynda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *