Home Instaswap Instaswap gaat Lopen voor Lyme…..en jij kunt meelopen!

Instaswap gaat Lopen voor Lyme…..en jij kunt meelopen!

Kom op, al die contacten over en weer via Instagram zijn natuurlijk hartstikke gezellig enzo maar hoe tof is het om eens een keer in het ‘echie’ met elkaar te kletsen? De mensen waar je op instagram al een tijdje goede contacten mee hebt, en misschien ook wel via appjes beter hebt leren kennen, de hand schudden, in de ogen kijken en misschien zelfs wel even ene flinke knuffel geven. Lachen, kletsen, lekker lopen en buiten zijn…..茅n tegelijkertijd iemand een kans op een toekomst geven. Hallo??? Hoe zeg je hier nou nee tegen? 馃槈

Lopen-voor-Lyme-300x267

Instaswap gaat Lopen voor Lyme

Je weet, we hebben het al een tijde over Lyme, die hele nare ziekte die bij veel mensen pas z贸 laat herkent wordt dat het vaak al bijna te laat is om er nog 茅cht wat aan te doen. Wij hadden besloten daar meer aandacht aan te besteden want de onwetendheid in NL is nog erg groot 茅n…..hartverscheurend….veel van de ziektekosten moeten de patienten gewoon zelf betalen omdat聽 de verzekeraars het niet vergoeden! Hoe dan? Da’s een andere discussie, daar gaan we hier met z’n allen niet uitkomen. Wat we w茅l kunnen doen is onze hulp aanbieden. Zo hebben we natuurlijk eind 2017 meegedaan met Write for Lyme en hebben we samen met jullie 22 chronisch zieke mensen een leuk pakketje kunnen sturen. Misschien heb je niet overal foto’s van gezien maar sommige van hen zijn z贸 ziek dat ze daar simpelweg de energie niet voor hebben. Laat me je wel vertellen dat we van iedereen een reactie hebben ontvangen en dat alles vol verbazing en emotie is ontvangen. Nogmaals een dikke dankjewel voor iedereen die toen meedeed!

lymelooplogo

In april vindt voor de tweede keer Lopen voor Lyme plaats en w铆j gaan daaraan meedoen! We zouden dat doen voor Lisanne, zij swapt al een hele tijd met ons mee en is ook chronisch lymepatient. Het ging eind vorig jaar z贸 slecht met Lisanne dat er een crowdfunding is gestart om haar de behandeling in Duitsland te kunnen laten ondergaan. 35.000 euro was daarvoor nodig en wat denk je? Binnen no time had ze haar budget bij elkaar! Misschien heb je haar wel gezien bij Hart van Nederland, de oproep ging in elk geval via via over social media en inmiddels is Lisanne weer thuis…behandeld en wel. Het gaat g贸ed met haar. Ze is natuurlijk nog lang niet gezond maar er is weer hoop en d谩t helpt enorm. Ze heeft ons gevraagd onze deelname niet voor haar te doen, ze vond dat ze al z贸 ontzettend veel hulp had gekregen dat het misschien niet gepast zou zijn. Lang verhaal kort? (ik doe mijn best 馃槈 ). Ze heeft met haar moeder besloten ons te mailen met een voorstel. Ze vroeg ons om te lopen voor Iris. Iris is 27 en ook al tien jaar ziek. Ligt de hele dag op de bank en kan bijna niets meer. Iris heeft geen moeder mee, die is helaas een tijdje geleden overleden. Ze woont alleen met haar vader en door haar ziekte zijn er ook wat breuken ontstaan binnen de rest van het gezin. Vriendinnen zijn er niet veel meer, ze zijn vaak ergens ‘along the lyme way’ afgehaakt. Kortom, Iris heeft niet zo’n enorm netwerk, haar vader heeft inmiddels alles gedaan wat binnen zijn macht lag en kan nu ook niets meer voor haar betekenen. Althans, niet financieel. Ook zij hebben nu een crowdfunding opgestart als laatste hoop op een toekomst, voor die behandeling in Duitsland.

Wij hebben inmiddels een team gevormd, ons kun je hier vinden. Daar kun je het hele verhaal van Iris lezen, een donatie doen en zo ons team steunen maar……wat wij nog v茅茅l toffer zouden vinden ….is als jij met ons mee wilt lopen op 14 april in Woudenberg! Wij betalen jouw inschrijfkosten, dat is vanzelfsprekend, en jij gaat nog even je netwerk langs om bij iedereen die je kent een eurootje (of meer…#yesplease) op te halen. We hebben ruimte voor in totaal 20 lopers dus er kunnen er nog 14 bij. We hebben ingezet op 2000 euro maar dat mogen er natuurlijk ook 20.000 zijn! We zullen samen 3 uurtjes gaan lopen en met 谩lle andere deelnemers om 19.00 uur ’s avonds finishen. Daar zal Iris ook bij zijn en zo kunnen we haar symbolisch het opgehaalde geld overhandigen en een stevige beterschapsknuffel geven. Drie uurtjes van je tijd, een heuse ‘Instaswapmeeting’ voor het goede doel en een jonge meid die misschien wel weer vooruit durft te kijken naar de toekomst! #zoalsdatheurt

Mail me als je meer vragen hebt of als je je meteen aan wilt melden. Stuur me dan meteen een foto van jezelf mee zodat ik je in kan schrijven als teamlid bij Instaswap voor Iris!聽 info@instaswap.nl

Voor de mensen die al een donatie hebben gedaan….WAUW! dankjulliewel, dat is een flinke opsteker om lekker door te pakken en hier ook weer een succes van te maken. Wij gaan achter de schermen op zoek naar meer fondsen, zowel voor de ‘Loop’ als voor onszelf als stichting zodat we dit soort dingen ook in de toekomst kunnen blijven oppakken.

Ook…voor iedereen die de impulsieve aktie voor de meneer in Didam hebben gesteund….weet dat je iemand die zich 茅cht heel erg eenzaam en verlaten voelde weer licht in zijn ogen hebt gegeven en dat er as we speak mensen bezig zijn om hem een netwerkje te bezorgen. Een netwerkje van sociale contacten, mee heeft hij niet nodig. Dus ook voor jullie….dankjulliewel!!

Walk the walk, kom met ons meelopen, zet je beste (gezonde) beentje voor om iemand in nood weer hoop op een toekomst te geven! Gaan we dit doen? Natuurlijk gaan we dit doen! Wij wel…..en jij? 馃檪 Doneren is tof en zeker nodig, meelopen is n贸g leuker! Doe je ding…..

Instaswap-vinger-50pixels

Liefs,

Lynda

One thought on “Instaswap gaat Lopen voor Lyme…..en jij kunt meelopen!

  1. Pingback: Secret Swap – Lieve… > Instaswap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *