Home Hoe werkt Instaswap

Swap?

Voor hen die nog nooit aan een swap meededen, een swap is een “uitwisseling”. Je wisselt aardigheidjes uit met iemand anders. Zo simpel is het. Je maakt(voorkeur) of koopt een aardigheidje voor je swappartner en verstuurt dat op de aangegeven datum met de post. Van alle deelnemers verwachten we foto’s op Instagram zodat er in die periode alleen maar ” happyposts” op IG te zien zullen zijn. Spreading some kindness zeg maar.

Swappartner?

Dat is degene die je van mij krijgt toegewezen maar let op! Het is de bedoeling dat je de naam zo lang mogelijk geheim houdt. Alle deelnemers vraag ik hun account openbaar te maken zodat je “stiekem” kunt gaan kijken wie hij/zij is. Waar hij/zij van houdt, hobby’s etc. Het zou leuk zijn als de ontvanger pas bij ontvangst leest wie de afzender is. Dus….je krijgt van mij een naam, adres en accountnaam en jij gaat aan de slag. Meer niet, o jawel, je hebt voorpret. Vraag het aan de deelnemers van de voorgaande editie en je zult horen dat mensen nauwelijks bezig zijn met wat ze gaan KRIJGEN, alleen maar met het GEVEN. NOTE: het is bij ons níet verplicht om een moodboard te maken maar we vragen je wel om een divers aanbod van foto’s te hebben. Dat brengt ons meteen ook bij de webshopeigenaren die meedoen…..als je met je zakelijke account meedoet móet je persoonlijke foto’s gaan plaatsen. Anders gelieve je in te schrijven met een ander (prive)account. Een tip: je mag een thema aanhouden, herfst/winter bv, dat hoeft natuurlijk niet. Als het account van je swapmaatje duidelijk iets anders laat zien dan doe je gewoon iets dat daarop aansluit. Kijk dus goed naar het account van je swapmaatje, het is natuurlijk het leukste als het daar bij past.

Kosten?

Dát bepaal je dus helemaal zelf. Ik vraag altijd om er een brievenbuszending van te maken zodat de portokosten zo laag mogelijk blijven en de drempel om mee te doen dus ook. Mocht je besluiten jouw swap als pakket te verzenden dan mag dat MAAR..ik wil niet dat andere mensen zich daardoor laten leiden en zich verplicht voelen ook pakketpost te gebruiken.

Ik wil niemand op hoge kosten jagen en het voor iedereen leuk houden zonder schuldgevoel. Het gaat niet om de GROOTSTE swap! Het gaat erom dat je voor iemand die je waarschijnlijk helemaal niet kent een aardigheidje maakt, een lach op iemands gezicht tovert. De kleinste Swapjes kunnen het meest persoonlijk en “waardevol” zijn. Het gaat om de aandacht. Dus geen budget van mijn kant maar hou het leuk.

Aanmelden?

Het aanmelden kan via de website. De inschrijving is geopend van XX september tm 25 september 2018.  Aanmeldingen via mail kan ik helaas niet aannemen want ze moeten echt in het systeem opgenomen worden zodat ze meegaan in de verdeling later.

Verzenden: we verzenden dit jaar allemaal op 31 oktober! Als je vanuit het buitenland verstuurt moet dat wat eerder zijn zodat de ontvanger niet zo lang hoeft te wachten maar voor alle binnenlandse zendingen rekenen we erop dat je op die dag gaat versturen! Weken eerder of later versturen wordt niet gewaardeerd :).

LET JE OP ?

Je krijgt na aanmelding (als het goed is en soms zelfs in je spambox!)een automatische bevestiging van ons. Bewaar deze goed want stél dat er ergens in het proces iets mis zou gaan(zal niet gebeuren maar stél ;)) dan is dat in elk geval je bewijs van inschrijving en lossen wij het voor je op. Let op: veel Gmail, hotmail, live etc. accounts ontvangen om een ons onbekende reden geen bevestiging. NOTE: let tijdens het inschrijven op of je het bevestigingsscherm hebt gezien!! Heb je dit gezien dan kun je er gewoon vanuit gaan dat je meedoet!

 

Huishoudelijke mededelingen:

*  we hebben een toffe deal met DPD pakketservice gesloten, iedereen die zijn/haar swap via deze dienst verzend krijgt een kortingscode! ( over het hoe en wat zal ik je later nog informeren. Zie ook de ‘highlights’ op onze IG account, daar zullen we je steeds bijpraten over onze ‘nieuwe vrienden’.)

* Voorgaande keren zijn er enkele swaps bij de post verloren gegaan, dat is natuurlijk ontzettend jammer maar door mij niet te controleren of te herstellen. Dat is het risico van het vak zullen we maar zeggen. Ik wil je helpen waar mogelijk maar uiteindelijk is PostNL verantwoordelijk voor verzending.

* Het staat op het inschrijvingsformulier ook vermeldt maar ik wil je er nog eens op wijzen dat swappen met een buitenlandse swapper hogere portokosten met zich mee brengt. Wees je daarvan bewust zodat er achteraf geen onaangename verrassingen zullen ontstaan.

* Heel belangrijk: zorg dat je account openbaar is! Het is anders voor degene die jouw naam krijgt onmogelijk om een beeld van je te krijgen.

*Woon je buiten Nederland dan betekent dat automatisch dat je bereid bent te swappen met iemand in het buitenland. We zijn nog niet helemaal klaar voor op zichzelf staande swaps in diverse landen namelijk. 😉

*We behouden ons het recht voor iemand uit te schrijven bij ongewenst gedrag!

*Onnodig je erop te wijzen dat wij normalen normen en waarden hanteren ;), een bedankje én een foto is wat we van je mogen verwachten na ontvangst van je swap!

*Gesloten accounts worden ook dit keer maar één keer gevraagd het account openbaar te maken. Gebeurt dat niet binnen twee dagen dan schrijven we de persoon automatisch uit! Er wordt dan een nieuwe koppeling gemaakt en zo blijft het voor iedereen leuk.