Home In de media Een oproep voor Project S in Friesland!

Een oproep voor Project S in Friesland!

Project S, moet ik dat nog uitleggen? Inmiddels zijn er al diverse middagen georganiseerd en weten we hóe enthousiast de senioren waren. Enthousiast, verrast én dankbaar. De beelden van de divers locaties zullen nog op de website komen maar er zijn nog een paar locaties die nog gepland staan, daar wachten we even op.

In Friesland werd bv de krant ingezet om hun oproep voor servies te doen.

servies project S

Dit schrijft GrootSneek op 13 januari 2017:

‘Gezocht: ‘omaservies’ voor gezellige middag

Sneek – Heeft u achter in de kast nog een paar oude kopjes en schoteltjes staan met bloemenmotief? Of bent u helemaal uitgekeken op uw omaservies? Dan hebben wij een leuke bestemming gevonden: ter aankleding van een gezellige middag voor ouderen in Frittemahof, zoekt de organisatie namelijk gebloemd servies.

Naar aanleiding van een oproep op Instagram, sloten eind 2016 vijf Friese dames de handen in één onder de naam Project S Fryslan. Onder hen ook de zussen Esther Pibia-Hofing en Paula Meijer-Hofing uit Sneek. Samen met Anke, Nynke en Martsje organiseren zij op 18 januari 2017 een gezellige middag voor bewoners van Frittemahof in Sneek. Om ouderwetse gezelligheid te vergroten, wil de organisatie op deze middag vrolijk gebloemd servies gebruiken.

Samen, Sneek, Senioren: Project S op zoek naar nog meer gezelligheid

Esther Pibia-Hofing: “ Project S is een offline initiatief van de Instaswap Foundation. Deze stichting ontstaan door de komst van Instagram en landelijk bekend door de Instaswap. Tijdens de Instaswap maak je leuk pakket voor een andere Instagrammer, die weer hetzelfde doet voor iemand anders.  Je geeft en maakt dus wat voor een ander en krijgt zelf ook iets van een onbekende. “

Paula vult Esther aan:  “Project S gaat een stapje verder, want hierbij verrassen we de -vaak eenzame- ouderen, die juist niet op Instagram zitten.  Na lang zoeken en overleggen hebben we een specifieke locatie en datum gekozen;  woensdag 18 januari 2017 organiseren we in Frittemahof (Sneek) een gezellige middag (high tea met borrel) voor de bewoners. Zomaar, want een beetje aandacht maakt alles leuker!”

Van online initiatief naar offline aandacht

Voor veel personen en bedrijven zijn Facebook en Instagram belangrijke kanalen geworden om in contact te komen en te blijven met de ander. En soms ook om met elkaar iets voor een ander te organiseren. Zowel online als offline. Deze ouderenmiddag vindt namelijk plaats naar aanleiding van een oproep op Instagram, een foto-app die ook in Nederland ontzettend populair is. De activiteit wordt georganiseerd zonder budgetten en daarom vroegen de enthousiaste dames ook Sneker ondernemers of zij, vanuit de kracht van hun bedrijf, eveneens een kleine bijdrage willen leveren aan deze gezellige middag. En daar heeft een aantal bedrijven gehoor aan gegeven.

Inzameling gebloemd servies

De organisatie waardeert het enorm wanneer u uw gebloemde servies wilt doneren voor deze gezellige middag. Dus heeft u nog ‘omaservies’ liggen, waar u niets meer mee doet?
Project S kan het goed gebruiken. U kunt hiervoor contact opnemen met Esther Pibia-Hofing via eehofing@hotmail.com.

PS Heeft u geen ‘omaservies’, maar wilt u op een andere manier aan dit sympathieke evenement bijdragen? Dan kan dit via betalen.doneermeer.nl/projectSfriesland. Alle deze donaties worden 100% gebruikt voor projecten van de stichting Instaswap Foundation.’

Je ziet, niet alleen de senioren zijn enthousiast. De vrijwillgers die namens ons in hun regio aan de slag zijn gegaan laten geen kans onbenut om de middag tot een groot succes te maken. Daar zijn wij natuurlijk óntzettend trots op!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *