Home Instaswap Een mailtje waar ik blij mee was…

Een mailtje waar ik blij mee was…

Ik kreeg vanmiddag een mailtje waar ik blij mee was, het sterkte me in mijn gevoel dat er “iets” aan het veranderen was binnen de Instaswap en ik was er nog niet helemaal zeker van of ik dat wel leuk vond. Nou organiseer ik dit “feestje”, maar is hij daarmee van mij? Zo zie ik dat niet helemaal. Zonder deelnemers was er geen swap. Zonder sponsors en adverteerders konden we geen goed doel steunen. Zonder dat allemaal zou ik een blij ei zijn met een leuk idee…..punt.

eff3d77c87ab27fc5e30e28121579c70 (1)

 

De oorspronkelijke intentie van de instaswap was om beter naar elkaar te kijken. Dus door de instagramfeed van een ander goed te bekijken zou je een béétje een indruk moeten krijgen van de persoon achter dat account. Daarmee zou je dan aan de slag gaan om wat leuks te maken/kopen. Een aardigheidje. Liefst natuurlijk iets wat hij/zij ook leuk zou vinden maar…garanties heb je nooit en perfect hoeft het niet te zijn. De ervaring leert dat het grootste deel van de deelnemers gewoon al blij is met de aandacht die er aan gegeven is. Iets dat met zorg en aandacht is gemaakt mag dan misschien de verkeerde kleur hebben maar who cares? Zeker weten dat je er toch blij mee bent!

Nou liet ik laatst wat moodboards zien, inspiratieborden voor swapmaatjes die het moeilijk vinden om iets passends te maken. Die moodboards echter, en ik val niemand persoonlijk aan, krijgen steeds meer een “verlanglijstjes” idee. Dat maakt het misschien voor het swapmaatje makkelijk (koop iets dat erop staat en klaar ben je) maar origineel en met aandacht is dat natuurlijk niet.  De moodboards waren eigenlijk in het leven geroepen voor de kidsswap, voor de kindertjes die zelf geen instagramaccount hebben maar die dan op het account van de contactpersoon toch aan zijn/haar maatje voorgesteld kunnen worden.

Ik wil geen keurslijf vormen, geen vastomlijnde “regels”maken en geen enkele persoon veroordelen maar ik vraag jullie het oorspronkelijk idee van *uhm* MIJN 😉  swap niet uit het oog te verliezen. Ik pas me aan zoveel dingen aan(mail elke dag ontzettend veel mensen omdat hun account privé staat etc.) maar ik wil voor één ding absoluut rechtop gaan staan……instawap 1.0 was goed zoals die was en ik wil graag dat de achterliggende gedachte gerespecteerd blijft!

Nogmaals, ik wil niémand een rotgevoel geven of vertellen dat hij/zij het “verkeerd” doet, ik hoop alleen op een beetje begrip en medewerking. Misschien dat de explosieve groei het met zich meebrengt dat veel mensen de informatie niet meer meelezen maar ik verzoek toch met name de nieuwe swappers zich éven te verdiepen in het hoe en wat achter onze swap, waarom we doen wat we doen. En dat het soms moeilijk lijkt om iets passends te maken, laat dat los! Leg het naast je neer dat je echt spot on moet zijn! Echt, verzin iets leuks waar iedereen wel blij van wordt. Mail me desnoods met dat probleem, wil ik best met je meekijken maar alsjeblieft laat onze instaswap geen oppervlakkig ruilfestijn worden.

*hooptgeenuitschrijversinhaarmailboxteontvangen* 🙂

Instaswap-vinger-50pixels

5 thoughts on “Een mailtje waar ik blij mee was…

  1. Oeps Lynda, je hebt helemaal gelijk! Ik heb daar ook aan meegedaan. Reden voor mij was dat ik niet zo veel foto’s op m’n account heb staan en ik dacht zo gemakkelijk een beeld van mijn stijl te geven… Niet bedoeld als verlanglijstje!! Ik hoop dat m’n instaswapmaatje zich vrij voelt om zelf iets leuks te bedenken

  2. Misschien een ideetje om een fotochallenge te doen in plaats van een moodboard, waar je elke dag een foto onderwerp krijgt? Geeft denk ik ook een goed beeld van iemand! Ik doe in ieder geval deze maand een fotochallenge en ik zag dat ik een aantal anderen heb geïnspireerd om het ook te doen! 🙂

  3. Je hebt gelijk! Ik heb wel een moodboard gemaakt, ook omdat ik dat leuk vond om te doen. Maar hoop zeker niet dat het als verlanglijstje gezien wordt! Ik merk wel dat ik het lastig vind dat mijn swapmaatje haast geen foto’s post (wel een moodboard). Misschien voor de volgende keer inderdaad een idee om een soort fotochallenge te doen, zodat je een beter beeld kunt krijgen van je swapmaatje. Dat maakt het maken van een swap ook leuker denk ik. Sowieso blijf ik het een top initiatief vinden! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *