Home Instaswap 20 maart – Help ons helpen!

20 maart – Help ons helpen!

Dat was best indrukwekkend! Gisteren waren Chantal en ik te gast bij Stichting Kinderen van de Voedselbank (de kinderen waar er meer van zijn dan je denkt!) om eens met eigen ogen te zien wat ze doen, waar ze dat en wat wij daarin kunnen betekenen.

instaswap goede doel

In een notendop (dat zeg ik altijd en toch wordt het een lap tekst 😉 )

In maart 2013 zijn een paar vrijwilliger gestart met het initiatief om de gevolgen van kinderarmoede te bestrijden. Zij zetten zich in voor kinderen waarvan de ouders zijn aangesloten bij de voedselbank. Twee keer per jaar kregen in 2015 8000(!) kinderen een doos met daarin een kledingpakket (nieuwe kleding!) wat speelgoed, leuke snuisterijen en wat lekkers. Alles wordt elke keer leuk ingepakt (zoals bij onze instaswap 😉 ) en de kinderen zijn er natuurlijk dolgelukkig mee. Nieuwe schoenen, een nieuwe jas of stoere bloes en/of broek……nieuw, niet gekregen en/of doorgeschoven. Waarom nieuw? In sociale zin zijn dit soort zaken van onmisbaar belang voor de kids. Zo zijn er kinderen die nog nooit iets nieuws hebben gekregen. Vaak zijn ze daardoor niet zo zelfverzekerd als kinderen die wél alles nieuw krijgen en worden ze gepest. Door dit duwtje in de rug (op discrete manier) worden ze zichtbaar zelfverzekerder en bewondert er ook eens iemand hun nieuwe schoenen of jas! (we weten allemaal hoe belangrijk dit voor kinderen is)

Poppetjes_KvdV_CMYK-LET

Als je bedenkt dat er 64.000 kids geregistreerd staan bij de Voedselbank dan zie je dat er nog heel wat werk aan de winkel is om al die kinderen te helpen. Het streven is om dit jaar (2016) 10.000 kinderen te helpen.

In de pakketten zitten niet alleen kleren maar ook een (nieuw) stuk speelgoed, wat tijdschriften, leuke verzorgingsproducten, etc. Geen primaire levensbehoeften maar man….dat verdienen die kinderen toch zeker ook?! Zij kunnen nergens wat aan doen maar hebben wel een hele zware start als je het mij vraagt. Een toporganisatie die zich met ziel en zaligheid inzet voor deze kinderen.

De rondgang door de magazijnen hakte er best in, het zien van een roze babypakje brak mijn hart (en de watertoevoer in mijn ogen :roll:  )…. gelúkkig zijn er mensen die een gezin willen en kunnen ondersteunen waar zij het even niet meer zo goed kunnen maar tjee.

Goed, er zijn dus diverse mogelijkheden om het geld dat wij met deze editie bijeen gaan brengen in te zetten. Het gaat om het idee, om de welwillendheid en het gebaar! Mooie gebaren, daar zijn we toch zeker met z’n allen ijzersterk in? #instaswapconnects.

De mogelijkheden zijn:

-Bijdragen aan een kledingpakket
-bijdragen aan een verjaardagsbox
-bijdragen aan een leuke gezinsdag

Met een kledingpakket kan een kind een half jaartje vooruit, een gezinsdag is superleuk om weer eens met z’n allen te doen …..onze voorkeur gaat uit naar de Verjaardagsbox. Waarom? Simpel…het past het meeste bij onze stichting en de manier waarop wij graag aandacht aan elkaar willen besteden. Vrolijkheid, gezelligheid en een heel speciaal moment alleen voor jou! Een verjaardagsbox bevat niet alleen traktaties voor op school maar óók (en misschien nog wel belangrijker) alle benodigdheden om thuis een feestje te geven voor tien van hun vriendjes en vriendinnetjes. Gezinnen die bij de voedselbank zijn aangesloten hebben meestal de middelen niet om te trakteren, laat staan een feestje te geven. Doordat het kind zelf geen feestje kan geven worden ze ook niet (meer) uitgenodigd door anderen. Ze komen als het ware buiten spel te staan en dát ging ons meteen aan het hart! Je verjaardag moet je kunnen vieren! En als je eenmaal zeg tien kinderen op je verjaardag hebt kunnen uitnodigen zullen er altijd een paar zijn die jou ook weer zullen uitnodigen en dát is natuurlijk te gek voor een kind! Je hoort er weer bij en feest lekker met iedereen mee…….je bent immers kind, dat soort dingen hóren er gewoon bij!

Poppetjes_KvdV_CMYK-LET

Daar doen we het dus nu voor. Daar gaan de advertentie-inkomsten naartoe en daarvoor verkopen we de seedpockets!

Maar……we kunnen nóg meer doen! Alles wat voor kinderen (van 0 tm 17) leuk kan zijn is meer dan welkom! Vooral de groep jongens en meiden van 12 tm 17 is best een “moeilijke” groep maar mag niet vergeten worden! Denk aan armbandjes, make-up, toilettasjes, hippe oorbellen, leuke posters voor de slaapkamer, notitieboekjes voor “geheimen”etc. Nou noem ik misschien alleen meidenspul op, ik heb geen zoon ;)…maar ik weet zéker dat jullie briljante ideetjes hebben. Wie er dus nog op deze manier kan/wil bijdragen aan onze donatie is meer dan welkom ons te mailen. Webshopeigenaren misschien is het ook wat voor jullie? Denk groot, denk 15 slingers om op te hangen, denk posters voor slaapkamers, denk toffe papieren bekers voor in de verjaardagsboxen, denk een zwik armbandjes, denk sleutelhangers, denk weggeefcadeautjes (bijvoorbeeld kekke potloden of pennen) denk hippe ballonnen voor het partijtje, denk…denk vooral zelf even met ons mee! Samen komen we beslíst tot een superactie!

Poppetjes_KvdV_CMYK-LET

We willen bij het overhandigen van de “verjaardagsboxen” ook alle door jullie gedoneerde artikelen kunnen geven. Omdat wij met z’n allen weten hoe leuk én belangrijk het is om af en toe eens iets te krijgen dat je níet persé nodig hebt. Hoe fijn het is te weten dat er aan je gedacht wordt. Dat mensen je het beste gunnen……o well….je begrijpt me beslist!

Dus…dat héle lange verhaal kort? KOOP die seedpockets, meld je nog aan als adverteerder OF vraag gewoon naar ons rekeningnummer als je wilt doneren. Wil je goodies doneren dan mag je mij of Sandra mailen (lynda@instaswap.nl / sandra@instaswap.nl ) Wil je het banknummer dan mag je Chantal mailen (chantal@instaswap.nl). Ik heb ervoor gezorgd alle inzendingen naar één adres gestuurd kunnen worden waar altijd iemand aanwezig is zodat er met de levering nooit iets mis (zou kunnen) gaan! (dank DIO Vera)

Mocht je met ons willen brainstormen dan neem vooral meteen contact met ons op, laat het uitgroeien tot een superfeest!

Enorm bedankt alvast en

liefs,

Instaswap-vinger-50pixels Lynda

 

3 thoughts on “20 maart – Help ons helpen!

  1. Pingback: 22 maart – de laatste goodies en een reminder > Instaswap

  2. Pingback: 29 maart – wat een fijne update! > Instaswap

  3. Pingback: 3 april – achter de schermen > Instaswap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *